İstanbul Arel Üniversitesi ev sahipliğinde 13-14 Nisan 2023 tarihinde “2. Uluslararası Adalet Kongresi ve Klavye Yarışması” düzenlenecektir.
Klavye yarışması hakkında ise ayrıntılı bilgi ve şartname ekte yer almaktadır. Başvurular 1.ulusalklavyeyarismasi@gmail.com adresinden 1 Şubat tarihine kadar yapılabilecektir.
ADALET MESLEK YÜKSEKOKULLARI ARASI “13. ULUSAL KLAVYE YARIŞMASI” 2023 YILI ŞARTNAMESİ
1) 13. Ulusal Klavye Yarışması, Türkiye’deki Adalet Meslek Yüksekokulları ve Adalet Programlarının katılımıyla okullar arasında bilgi alışverişinin sağlanması ve eğitim kalitesinin arttırılabilmesi amacıyla, Standart Türk Klavyesi olan F Klavye kullanımının teşviki ve yaygınlaştırılmasına yönelik olarak 13-14 Nisan 2023 tarihinde İstanbul Arel Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulunun ev sahipliğinde gerçekleştirilecektir.
2) Yarışma, on parmakla bakmadan F klavye kullananlar arasında yapılacaktır. Yarışmaya F klavye ve on parmak yöntemi dışında katılmak isteyenlerin müracaatları kesinlikle kabul edilmeyecektir.
3) Yarışmaya her bir meslek yüksekokulundan öğretim elemanlarının gözetimi altında 2 öğrenci katılacaktır.
4) Öğrencilerin yarışmaya kendi klavyeleri ile katılmaları serbesttir. Yarışma esnasında kulaklık kullanmak yasaktır.
5) Daha önceden Adalet Meslek Yüksekokulları öğrencileri arasında düzenlenen klavye yarışmalarına katılan öğrenciler tekrar yarışmaya katılamayacaktır.
6) Bu yarışmaya katılan öğrencilerin dakikada en az 200 vuruşu en çok % 1 hata ile yazmaları gerekmektedir. Bunu sağlayamayan katılımcılar değerlendirme dışı kalacaktır.
7) Yarışma ferdi ve grup performansı şeklinde iki aşamalı olarak yapılacaktır.
8) Yarışma metinleri İntersteno-Türk üyelerinden oluşan jüri komisyonu tarafından belirlenecek ve ev sahibi okul dâhil hiçbir kurum ve kişilerle paylaşım KESİNLİKLE yapılmayacaktır.
9) Yarışmalar, ev sahibi okul olarak İstanbul Arel Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu bilgisayar laboratuvarında, İntersteno-Türk üyelerinden oluşan jüri komisyonunun gözetim ve denetimi altında yapılacaktır.
10) Yarışma, İntersteno-Türk'ün sağladığı yarışma platformunda, her katılımcı için aynı metin üzerinden 10 dakikalık bir çalışmanın, belirlenen kurallara uygun, hızlı ve olabildiğince hatasız yazılması ile yapılacaktır. Her hata için 50 vuruş ceza indirimi uygulanacaktır. Sistem hata sayılarını ve buna bağlı olarak ceza indirimini kendiliğinden hesaplayacaktır.
11) Yarışma sırasında bilgisayarında ve sisteminde hata oluşan öğrenciler, yarışmanın bitiminde aynı koşullarda yeniden yarışmaya tabi tutulur.
12) Yarışma değerlendirmesi, İntersteno-Türk üyelerinden oluşan jüri komisyonu tarafından yapılacaktır. Değerlendirme, ferdi ve üniversiteler arası grup performansı olmak üzere iki farklı şekilde yapılacaktır.
13) Grup değerlendirmesinde başarı, her iki yarışmacının ayrı ayrı değerlendirilmesinden ortaya çıkan puanların aritmetik ortalaması alınarak hesaplanacaktır. Yüksekokulların tek öğrenci ile katılmaları halinde, alınan puanın yarısı alınarak değerlendirilecektir. 14) Değerlendirme sonucunda eşit puan alınması durumunda, sadece eşit puan alan öğrenciler aynı koşullarda yeni bir metin ile yeniden yarıştırılacaktır.
15) Ferdi değerlendirmede ise eşit puan alan katılımcılardan yaşı küçük olan üst sırada yer alacaktır. Bu belge, güvenli elektronik imza ile imzalanmıştır. Evrak sorgulaması https://turkiye.gov.tr/ebd?eK=5783&eD=BS9K68LNEE&eS=210862 adresinden yapılabilir.
16) Yarışmaya katılan katılımcılara kişisel başarısını gösteren katılım belgesi verilecektir. Yarışmada ilk üç dereceyi alan yüksekokullara başarı ödülleri ve diğer okullara katılım belgesi verilecektir.
17) Kısa adı Intersteno olan Uluslararası Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonu, 1887 yılında kurulmuş ve bu alanda en büyük mesleki örgüt olarak dünya şampiyonları da düzenleyen tek federasyondur. İntersteno-Türk olarak anılan Intersteno Türkiye Temsilciliği de ülkemizde yalnızca F Klavye ve Bilgi İşlem Derneği tarafından temsil edilmekte olup, tüm yetkili ve jüri komisyonu üyelerini dernek yönetim kurulu belirleyecektir.