Üniversite Ortak Derslerin Sınav Takvimi

Üniversitemiz Lisans ve Ön lisans Bölümlerinde/Programlarında okutulan Üniversite Ortak Zorunlu (Türk Dili / Atatürk İlkeleri / TBTK / İngilizce) ve Üniversite Ortak Seçmeli Derslerinin sınav programı ekte sunulmuştur.

1- Yıl içi Sınavları: a) Örgün verilen Üniversite Ortak Seçmeli Derslerinin yıl içi sınavları, I. ve II. Öğretimler için tek oturum halinde her fakültenin kendi yıl içi sınav haftasında planlanmalıdır (Bkz. EK-1). b) Uzaktan eğitim metodu ile verilen Üniversite Ortak Seçimli ve Üniversite Ortak Zorunlu derslerinin (Türk Dili / Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi / Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı / Yabancı Dil) yıl içi sınavları kısa sınavları SABİS üzerinden ve Ek-1'de verilen tarihlerde yapılacaktır.

2-Ara sınavlar, Final ve Bütünleme sınavlar: Ek-2 verilen tabloya uygun olarak yapılacak olup; -Bir öğrencinin sınav yeri kendi binasının dışında olabilecektir (ÖSYM sistemi).